luni, 3 iunie 2013

Ziua a sasea

Stiri

Tastele s-au luat de mana si au pornit la cutreierat alfabetul si la atacat foaia de hartie. De ce se crede ea mai desteapta si mai cu stil. Au citit ele un interviu on-line, in care foaia de hartie marturisea cu stupoare ca nu stie cum pot tastele sa traiasca fixate mereu in acelasi loc, si in grup. Ca ea iubeste independenta si posibilitatea de a alege: sa fie in carte, sa fie un document oficial, o lucrare de control, o foaie de caiet sau o scrisoare. Ma rog, a fi scrisoare nu mai e de mult timp o meserie de viitor pentru o foaie de hartie.
Dar mai sunt si alte alegeri pe care o foaie de hartie, colorata sau alba sau cu patratele sau cu linii poate sa le faca, de indata ce se hotaraste cum vrea sa se metamorfozeze.
In acelasi interviu, foaia de hartie a marturisit, pentru prima data, ca exista un ritual de initiere a foilor de hartie. De fapt, fiecare menire pe care alege o foaie de hartie sa o aduca la indeplinire este pecetluita, la propriu, intr-un ritual la care iau parte toate suratele din breasla. Bunaoara, ea a hotarat sa aleaga sa fie o foaie de hartie intr-o revista de moda. Stie ca zilele ii sunt numarate, dar macar are posibilitatea sa fie lucioasa si sa aduca in fata cititoarelor unul dintre cele mai de pret mesaje de pe pamant: Femeilor, fiti puternice, frumoase, aranjate, independente!
Se simte implinita. A ajuns chiar in poseta unei doamne comisar de la Criminalistica. Acolo s-a intalnit cu o colega de liceu, care a ales sa fie foaie intr-o revista de cultura. "Dilema" ii zice. Plicticoasa rau, rau, foaia respectiva; nu-i de mirare ca a ales asa o soarta...Macar su tiparit-o cu ...respect. Nici vorba de hartie lucioasa. Dar era multumita. Cica a ajuns sa poarte un articol de-al lui Catalin Stefanescu despre un festival de film de la Cluj. Mda. Fiecare cu norocul ei.
Asa, foaia povestea despre ritual.
Ritualul presupune ca, indata ce a marturisit public alegerea unei cariere, foaia de hartie sa fie scrisa cu o penita veche, in coltul din dreapta jos. Foaia trebuie sa aleaga ce caractere va intipari penita. Cateodata, de atata emotie, coltul devine umed, se sensibilizeaza, si hartia e mai subtire in locul acela. Daca foaia de hartie e parte dintr-un caiet, acolo se formeaza colturile.
Si cum s-a ajuns la subiectul acesta sensibil, foaia de hartie vrea sa stabileasca, odata pentru totdeauna, ca nu e vina scolarilor pentru colturile din caiet!
Asa sa se stie!

In buletinul de stiri urmator, va vom prezenta replica tastelor la interviul cu foaia de hartie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu